Durenkamp, van Dijk & Dijkstra

Maak kennis met het team.

Wie zijn wij

René, Judiëth & Margreet

Lees wie we zijn en waarom we doen wat we doen.
Verhalen over inspiratie, passie en de menselijke maat. 

3

Durenkamp is René

Een gepokt en gemazelde rasechte Groninger met een voorliefde voor Caribisch Nederland en haar inwoners. Zijn gehele loopbaan zet hij zich al voor hen in; zowel in Nederland als overzees.

“Vanaf mijn 20e jaar ben ik werkzaam in de begeleiding en coaching van mensen aan de onderkant van de samenleving. Heel specifiek daarbinnen de coaching van jongeren die dreigen uit te vallen. Ook de technische sector heeft mijn grote interesse. De combinatie van zorg en techniek heeft mij uiteindelijk binnen de Caribische samenleving gebracht. Het trainen en coachen van Caribische Nederlanders door gebruikmaking van diverse technische beroepen en deze mensen ook binnen deze sector te bemiddelen naar werk is altijd het einddoel. Mijn positieve instelling heeft mij altijd in de goeie richting gewezen. “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt”,  heeft bij veel opdrachtgevers geleid tot vertrouwen. Met mijn no-nonsens mentaliteit maak ik niet altijd vrienden, maar worden wel de doelen bereikt die ten goede komen van de mensen die in de zijlijn van onze samenleving staan.

3

Van Dijk is Judiëth

De enige Judiëth in Nederland en met alle ziel en zaligheid zet ze haar kennis en kunde in voor de medemens die (nog) niet op het juiste spoor zit.

Judiëth komt van origine uit het voortgezet speciaal onderwijs en heeft zich daarna met haar bureau PMO gespecialiseerd in SROI (Social Return on Investment) en de bouwsector.

Ze zet zich nu aan werkgeverskant in om voor mensen die niet of moeilijk aan het werk komen en/of blijven van werken een succesverhaal te maken.

Geboren en getogen in het Groningse waar ik de “Niet zeuren maar doen” mentaliteit heb meegekregen.

“ In het dagelijks leven heb ik vele petten op: Getrouwde vrouw, moeder van twee kinderen en drie bonus kinderen, eigenares van een B&B, directeur van een bedrijf en organisatiebureau en medeoprichter van Triple D.

Vanuit de zorg, in het onderwijs beland, maar gedreven door zaken die op mijn pad zijn gekomen vanaf 2007 de overstap gemaakt naar het bedrijfsleven. Een rode draad in mijn leven is het helpen van mensen, en ook het mensen naar de zin maken. Organiseren en creëren is mijn passie, werk dan ook graag nauwkeurig en punctueel

Binnen ons, pas opgerichte, re-integratiebedrijf Triple D hoop ik dat de mensen die bij ons in dienst komen dusdanig geholpen worden, dat zij weer geklommen zijn op hun eigen ontwikkelingsladder. En wij uiteindelijk voor hen niet meer nodig zijn.

3

Dijkstra is Margreet

Gedreven tot en met en vastberaden om van mens tot mens te blijven werken in een systeemwereld waar voor velen geen doorkomen aan is.

Margreet weet na 20 jaren werkzaam te zijn geweest bij gemeenten waar de gaten vallen en dicht deze als het moet desnoods met noodverbanden. Zo wil ze mensen weer een positieve ervaring laten beleven met betrekking tot werk en het in zichzelf geloven.

“ Na mijn studie SJD ben ik 20 jaar ambtenaar geweest bij verschillende Sociale Gemeentelijke Diensten. Bij evenveel verschillende afdelingen met vele taakdifferentiaties. Met deze schat aan ervaring ben ik mij in het Groningse gaan vestigen als zelfstandig ondernemer.

In het project ABC in samenwerking met de gemeente Groningen zet ik mijn veelzijdigheid en brede kennis in waar het werven, selecteren, planvorming, plaatsen en begeleiden van medewerkers betreft bij potentiële werkgevers. De werkgevers worden geworven wanneer duidelijk is welke past bij de wensen en mogelijkheden van een medewerker. Naast arbeid gerelateerde zaken (werknemersvaardigheden/veiligheid/ontwikkeling competenties) worden, waar aan de orde, de zaken op andere leefgebieden bewaakt en/of met de medewerker opgepakt.

Gedurende de jaren heb ik voornamelijk gewerkt met mensen die zich in werkelijk niet benijdenswaardige situaties bevonden en er desondanks toch wat van probeerden en proberen te maken.  Het laatste half jaar spreek ik veel vluchteling statushouders die proberen in Nederland een nieuw bestaan op te bouwen. Allen met schrijnende verhalen, trauma’s en in den vreemde vaak zonder familie maar vastberaden om ooit in Nederland aan het werk te komen.

Het contrast met mensen die vinden dat ze zich in niet benijdenswaardige situaties bevinden, is nog nooit zo groot geweest als nu en begint me te storen. Maar het is zoals het is en voor geen goud zou ik ander werk willen doen dan mensen ondersteunen in het krijgen van perspectief in werk en welzijn.

Mijn werk moet gevarieerd zijn om scherp te blijven. Niet al mijn werkzaamheden worden betaald, maar zijn wel altijd verbonden met de liefde die ik erbij voel.